Nieuws

Deze ‘nieuwspagina’ is een aanvulling op de maandelijkse fysieke ‘Nieuwsbrief’, maar geen vervanger voor deze Nieuwsbrief.  Nieuws kan ook door de leden worden aangeleverd. Tekst  voor deze ‘nieuwspagina’ kunt u aanleveren via de samenstellers van de fysieke Nieuwsbrief en het bestuur, email amkoelen@ziggo.nl. 
Let op: de datum voorafgaande aan het artikel is de datum van plaatsing en niet de datum van de activiteit/evenement.

25-2-2021: Online Alzheimercafé op 1 maart. Voor mantelzorgers, mensen met dementie en betrokkenen bij dementie.
Er is geen life Alzheimer Café in maart. Maar zoals op 1 februari treffen we elkaar wel online.

Wanneer je even je verhaal kwijt wilt, iets wilt delen of vragen  over dementie bieden we je opnieuw gelegenheid om deel te nemen aan een videogesprek.
Thema: Op weg met dementie na de diagnose.
Je loopt tegen de meest onverwachte dingen aan, wanneer je te maken krijgt met dementie. Hoe biedt je die het hoofd? Waar vind je goede en betrouwbare informatie? Bij wie kun je laagdrempelig terecht met je vragen?
We brengen elkaar op de hoogte door tips, het delen van websites, praktische boekjes, brochures van de patiëntenvereniging in een begripvol gesprek met elkaar.


Het videogesprek vindt plaats gewoon op 1 maart -de datum van het Alzheimercafé- om half acht. Thuis vanuit je luie stoel met je tablet of notebook op schoot, of vanachter je computer op je vertrouwde werkplek. Zelf voor koffie of thee zorgen!

Wil je  meedoen stuur dan een mailtje en geef je mailadres door aan Alzheimerroermond@icloud.com. Je krijgt dan een dag tevoren een link toegestuurd, die je toegang verschaft.
Het videogesprek vindt plaats via MS TEAMS.
Je kunt deelnemen aan het gesprek vanaf de PC, de laptop of de tablet, welke dan ook.
Heb je nog nooit met TEAMS een videogesprek gedaan, raadpleeg dan de meegestuurde gebruiksaanwijzing.

25-2-2021: BeterOud nieuwsbrief van 25 februari. Klik op https://cdn.flxml.eu voor het lezen van de BeterOud nieuwsbrief. Bron: BeterOud.

25-2-2021: Nieuws van KBO-PCOB. De digitale nieuwsbrief van 24 februari over de Tweede Kamerverkiezingen leest u hier: https://nieuwsbrief.kbo-pcob.nl. Bron: KBO-PCOB.

21-2-2021: Online slotmanifestatie van ‘Nooit te oud?!’ op donderdag 11 maart 2021. Klik voor meer informatie op deze link. Bron: Nooit te oud?!

12-2-2021: Nieuws van KBO-PCOB. De digitale nieuwsbrief leest u hier: https://nieuwsbrief.kbo-pcob.nl. Bron: KBO-PCOB.

8-2-2021: Verenigingsnieuws van KBO-PCOB. De nieuwsbrief kunt u hier lezen: https://nieuwsbrief.kbo-pcob.nl. Bron: KBP-PCOB.

31-1-2021: Nieuws van KBO-PCOB. De digitale nieuwsbrief van 29 januari leest u hier: https://nieuwsbrief.kbo-pcob.nl. Bron: KBO-PCOB.

26-1-2021:

23-1-2021: Informatie over wat het afgelopen jaar is gebeurd in het kader van Seniorvriendelijk Roermond. Bron: gemeente Roermond.

16-1-2021: Nieuws van KBO-PCOB. De digitale nieuwsbrief van 15 januari leest u hier: https://nieuwsbrief.kbo-pcob.nl. Bron: KBO-PCOB.

14-1-2021: Verenigingsnieuws van KBO-PCOB. De nieuwsbrief kunt u hier lezen: https://nieuwsbrief.kbo-pcob.nl. Bron: KBP-PCOB.

Senioren die zich nu eenzamer voelen of een hulpvraag hebben kunnen dhr. Martin Koelen (KBO Roermond-ouderenadviseur) bellen: 0475331284 of een mail sturen naar amkoelen@ziggo.nl. Gebruikt u skype, dan kan het gesprek ook op die manier gevoerd worden; procedure: eerst bellen met bovenstaande telefoonnummer om de verbinding te bespreken en daarna kan via de beeldverbinding het contact tot stand komen.

23-11-2020: Initiatief. Op het Pierre Huyskensplein hebben de bewoners iets bedacht om te weten of het met alle bewoners goed gaat in deze coronatijd. Tot elf uur kun je het rood blauwe kaartje omdraaien naar “alles in orde” . Heb je het niet omgedraaid, dan wordt iemand van je familie gebeld om te gaan kijken wat er aan de hand is. Er zijn twee mensen die de taak op zich hebben genomen om iedere morgen een rondje door het huis te lopen. Zij bellen dus zelf niet aan, maar waarschuwen de familie.
Misschien een idee om op een of andere manier na te volgen?


9-10-2020: Persbericht van de Gemeente Roermond en de GGD Limburg-Noord.
Per 2 november 2020 opent de GGD Limburg-Noord een tweede
Corona-teststraat in Roermond, de eerste teststraat is in Venlo aan de Willem Barentszweg.
De teststraat in Roermond is gevestigd op
Boven de Wolfskuil 14, Bedrijventerrein Merum aan de A73.
Iedereen met Corona-gerelateerde klachten kan zich vanaf dat moment ook in Roermond laten testen.
Samen kunnen op deze locaties 2.100 testen per dag worden afgenomen.
Om een testafspraak te maken is het landelijke afsprakennummer 08001202 beschikbaar.
De uitslag komt na maximaal 48 uur, bij positieve uitslag gaan besmette personen in isolatie en hun huisgenoten en nauwe contacten krijgen het dringend verzoek om 10 dagen in huisquarantaine te gaan en te rapporteren over eventuele gezondheidsklachten.

9-5-2020: KBO-PCOB start Digibellijn
via telefoonnummer 0303400660 op maandag-, woensdag- en vrijdagmiddag van 14.00 – 16.00 uur voor digitale ondersteuning senioren door tabletcoaches.
Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen geeft het RIVM een aantal leefregels. Een gevolg hiervan is dat veel senioren op dit moment (vrijwel) geen bezoek meer ontvangen. Bovendien blijven ze zoveel mogelijk thuis. De activiteiten waaraan ze meedoen zijn afgelast. Er zijn senioren die dit met digitale middelen weten te compenseren. Ze bestellen hun boodschappen digitaal, ze beeldbellen of gebruiken WhatsApp. Om dat te kunnen moet je wel digivaardig zijn. Dat zijn veel senioren echter nog niet. Tabletcoaches van KBO-PCOB ondersteunen al enige jaren senioren die de digitale weg willen bewandelen. Omdat er geen bijeenkomsten zijn waar tabletcoaches hulp kunnen bieden, worden senioren vanaf vandaag ondersteund via de Digibellijn. Tabletcoaches die senioren helpen digivaardig te worden en te blijven, zullen via de Digibellijn vragen beantwoorden en ondersteuning bieden. Heeft u een vraag over bijvoorbeeld beeldbellen of over het gebruik van WhatsApp? Bel de Digibellijn en stel uw vraag aan een tabletcoach.

22-4-2020 Corona contactmogelijkheden voor u of een ander versus coronamaatregelen:

Speciale telefoonlijn KBO-PCOB: voor al uw vragen van ma-vrij 09.00-17.00 uur: tel.no. 0303400600.

De Belbrigade: belt geïsoleerde ouderen die eenzaam zijn. Contact leggen: klik op www.debelbrigade.com. Na het inschrijven (naam en telefoonnummer) wordt de senior gekoppeld aan een vrijwilliger en deze vrijwilliger gaat dan bellen met de senior.

4-3-2020: Coronavirus. Wat kunt u doen om verspreiding te voorkomen? Voor meer informatie bekijkt u de website van de Rijksoverheid: rijksoverheid.nl/coronavirus. Voor alle algemene vragen en zorgen over het coronavirus heeft de Rijksoverheid tevens een landelijk nummer geopend, publieksinformatienummer 08001351 (tussen 08:00 en 20:00 uur). Meer informatie over het coronavirus is ook te vinden op website van de GGD Limburg-Noord: www.ggdlimburgnoord.nl. De GGD Limburg-Noord is op werkdagen tussen 8.30-17.00 uur bereikbaar via het algemene informatienummer 088 11 91 200.