Nieuws

Deze ‘nieuwspagina’ is een aanvulling op de maandelijkse fysieke ‘Nieuwsbrief’, maar geen vervanger voor deze Nieuwsbrief.  Nieuws kan ook door de leden worden aangeleverd. Tekst  voor deze ‘nieuwspagina’ kunt u aanleveren via de samenstellers van de fysieke Nieuwsbrief en het bestuur,
email amkoelen@ziggo.nl. 
Let op: de datum voorafgaande aan het artikel is de datum van plaatsing en niet de datum van de activiteit/evenement.

12-10-2021: Ook wij doen mee aan de Open Dag van De Donderie op 30 oktober a.s., samen met Vereniging Donderberg 55+ zullen wij te vinden zijn in zaal 1+2 waar wij iedereen met open armen zullen ontvangen om te laten kennismaken met onze activiteiten en onze verenigingen.
Iedereen is van harte welkom vanaf 11.00 uur.

Het bestuur van KBO Roermond  en Vereniging Donderberg 55+.

11-10-2021: KBO-PCOB verenigingsnieuws van oktober 2021 is te lezen via deze link https://nieuwsbrief.kbo-pcob.nl. Bron: KBO-PCOB.

11-10-2021: BeterOud nieuwsbriefspecial “Een nieuwe generatie ouderen langer thuis”. Klik op https://cdn.flxml.eu om deze te lezen. Bron: BeterOud.

3-10-2021: Rabo ClubSupport 2021. KBO Roermond doet mee met Rabo ClubSupport. Stemmen kan van 4 t/m 25 oktober.
Stem nu direct in de Rabo App, Rabo online bankieren of rabo.nl/limburg/clubsupport. Bent u klant van de Rabobank maar nog geen lid? Dan kunt u kosteloos lid worden van de coöperatieve Rabobank via de Rabo App op uw telefoon of website rabobank.nl/particulieren/leden. Doet u mee? Alle leden van KBO Roermond, die lid zijn van de Rabobank Roermond-Echt (iedereen met een rekeningnummer van die bank kan zich gratis als lid aanmelden en hier meestemmen) kunnen stemmen vanaf 4 oktober t/m 25 oktober 2021. Elke stem voor ons betekent een extra financiële bijdrage voor onze vereniging welke ons meer mogelijkheden biedt voor de evenementen in 2021. Kunnen wij op uw stem rekenen?

3-10-2021: Senioren Roermond nieuwsbrief oktober over o.a. de week tegen eenzaamheid. Lees het hier https://shoutout.wix.com/. Bron: Seniorenraad Roermond.

2-10-2021: KBO-PCOB Prinsjesdag nieuwsbrief. Wat staat ons te wachten. Lees het hier https://nieuwsbrief.kbo-pcob.nl/ct/m15/

24-9-2021: Horecabezoek zonder smartphone. Gevaccineerden zonder smartphone kunnen via de Corona Check-website een papieren coronapas aanvragen. Wie geen DigiD, smartphone of computer met printer heeft, kan een coronabewijs op papier toegestuurd krijgen. Hiervoor kun je bellen naar de helpdesk van Corona Check via het telefoonnummer 0800-1351. Bron: Raad van Ouderen.

24-9-2021: Alzheimer Café Roermond. Zoals al eerder vermeld is het twintigste seizoen van het Alzheimer Café Roermond in september van start gegaan. In het café van 4 oktober legt psychologe Lizzy Boots uit, hoe het geheugen werkt en of er aan geheugenproblemen wat te doen is (vergeetachtigheid of dementie?).
Om zeker te zijn van één van de 20 plaatsen is aanmelding nodig. U bent vrij van Covid gerelateerde klachten, respecteert de anderhalve meter afstand en blijft zoveel mogelijk op uw aangewezen plaats.
Eenvoudig aanmelden? Geef je naam en of je alleen komt of samen met iemand in een e-mailtje aan alzheimerroermond@icloud.com of bel 327432 in Roermond.
Datum: 4 oktober 19:30 – 21 uur. Plaats: De Graasj, Knevelsgraafstraat 21, 6041 GP Roermond. De entree is gratis.

23-9-2021: BeterOud nieuwsbrief “Valpreventie”. Klik op https://cdn.flxml.eu om deze te lezen. Bron: BeterOud.

15-9-2021: Voor de tweede nieuwsbrief van september van Senioren Roermond, met nog wat extra aandacht voor de cursus- en informatiemarkt in ’t Paradies op donderdag 16 september, klik op https://shoutout.wix.com. Bron: Seniorenraad Roermond.

15-9-2021: KBO-PCOB verenigingsnieuws van september 2021 is te lezen via deze link https://nieuwsbrief.kbo-pcob.nl. Bron: KBO-PCOB.

12-9-2021: Nieuwsbrief van ’t Paradies met activiteiten in september en de week van de ontmoeting van 29 september tot 6 oktober https://mailchi.mp/34dfee690f7f/nieuwsbrief. Bron: Paradies Roermond.

12-9-2021: BeterOud nieuwsspecial van 9 september over de campagne ‘Samen beslissen’. Klik op https://cdn.flxml.eu om deze te lezen. Bron: BeterOud.

2-9-2021: Voor de nieuwsbrief van september van Senioren Roermond, klik op https://shoutout.wix.com. Bron: Seniorenraad Roermond.

26-8-2021: De nieuwste BeterOud nieuwsbrief kunt u hier lezen: https://cdn.flxml.eu. Bron: BeterOud.

24-8-2021: Sjportiefestasie 2021. Van 1 sept tot 30 okt 2021 start sportservice roermond met de 20-20-20 uitdaging. In samenwerking met verschillende partners organiseren we in 3 periodes van 20 dagen activiteiten in het kader van een gezonde leefstijl: ontmoeten en samenzijn en het uiteindelijk ontdekken en verleggen van grenzen.
Ook voor de oudere Roermondenaar is er beslist iets te beleven.
Meer informatie en inschrijven via: Roermondsport.nl/sjportiefestasie-2021

19-8-2021: KBO Limburg nieuwsbrief. Deze is te lezen via deze link https://mailchi.mp/dbaa7d177e56/nieuwsbrief-voor-afdelingen.

12-8-2021: BeterOud nieuwsbrief “Mobiliteit”. Klik op https://cdn.flxml.eu om deze te lezen. Bron: BeterOud.

10-8-2021: Activiteiten Nooit te Oud?! Vanaf september 2021 biedt Nooit te Oud?! weer nieuwe cursussen aan voor iedereen van 60 jaar of ouder in de gemeente Roermond. Alle cursussen/ activiteiten kosten €25,- per persoon. Cursusaanbod en aanmelden kan via www.nooitteoudroermond.nl.

7-8-2021: KBO-PCOB verenigingsnieuws van augustus 2021 is te lezen via deze link https://nieuwsbrief.kbo-pcob.nl. Bron: KBO-PCOB.

3-8-2021: Voor de nieuwsbrief van augustus van Senioren Roermond, klik op  https://shoutout.wix.com. Bron: Seniorenraad Roermond.

30-7-2021: BeterOud nieuwsbrief van 29 juli. Klik op https://cdn.flxml.eu om deze te lezen. Bron: BeterOud.

15-7-2021: BeterOud nieuwsbrief “Eenzaamheid”. Klik op https://cdn.flxml.eu om deze te lezen. Bron: BeterOud.

12-7-2021: KBO-PCOB verenigingsnieuws van 9 juli 2021 is te lezen via deze link https://nieuwsbrief.kbo-pcob.nl. Bron: KBO-PCOB.

4-7-2021: Wist u dat ‘Aktief’ van de gemeente Roermond ons het Memoryspel Roermond kado heeft gedaan voor ‘De Huiskamer’. Daarvoor zeggen wij hartelijk dank. Met dit spel komen veel Roermondse bekende plaatsen voor de deelnemers in beeld, een goede geheugentest om tevens te kunnen vertellen wat of waar dit is. Een aanrader voor allen, ook voor thuis.

2-7-2021: Roermond voor elkaar. Elkaar helpen was nog nooit zo makkelijk.
Zoek je iemand die eenmalig iets voor jou kan betekenen? Een klusje, een boodschap, hond uitlaten, omdat je het zelf even niet kan? Je kunt deze vraag nu gemakkelijk zelf plaatsen op Roermond voor elkaar:
Ik zoek iemand om…
Ben jij die betrokken burger die best iets voor een ander wil betekenen, maar kost structureel vrijwilligerswerk net iets te veel tijd? Dan kun je terecht op: Ik wil helpen.
Heb je vragen over het plaatsen van een oproep neem dan contact op met info@actiefroermond.nl of bel 0475-345135.

30-6-2021: ALV 2021 kort verslag. Tijdens de ALV van 29 juni 2021 is Jos Derckx gekozen tot voorzitter, de opkomst was slechts beperkt tot 24 leden, er is nog steeds veel angst onder de leden om zich weer tussen de mensen te voegen.
Daar er verder geen kandidaat-bestuursleden zich gemeld hebben is hij tevens ook officieel secretaris en penningmeester.
De zoektocht naar nieuwe bestuursleden gaat door, ook tijdens de ALV werden de leden opgeroepen om in hun omgeving mee uit te kijken naar nieuwe bestuursleden. Wel hebben de leden van de diverse commissies aangeboden om door te gaan met hun aandeel in de bestuursactiviteiten.
Zo zal Martin Koelen als assistent van de secretaris de diverse zaken mee opvangen, zal Truus Geurtjens de Ledenadministratie blijven doen en Ger Geurtjens blijft de website-activiteiten beheren. Daarvoor ben ik zeer dankbaar. Ik heb de ALV beloofd dat ik met de noodzakelijke besluiten steeds overleg zal plegen met diverse leden om de belangen van KBO Roermond te waarborgen.
Tijdens de ALV werd tevens door de leden besloten om de contributie van nu
€  25.00 te verhogen naar €  28.00, dit om het bestuur meer financiële middelen ter beschikking te stellen om alle activiteiten goed te kunnen uitvoeren. Er was een stevige discussie tussen de diverse leden betreffende deze verhoging, de grote vraag was met name wat doet KBO Limburg en de Unie KBO met deze steeds hogere bijdrage die niet altijd de gemiddelde prijsstijgingen heeft gevolgd. Zo worden de mogelijkheden van de afdeling ondermijnd om nieuwe leden te werven die een kleinere beurs hebben. Zij vragen dan ook om een duidelijk antwoord van KBO Limburg in deze daar de ALV van KBO Limburg pas later in het jaar zal plaatsvinden.

25-6-2021: Ommetje app.

Hoogleraar Erik Scherder over de voordelen van een Ommetje lopen
De Ommetje-app is ontwikkeld met hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder. Hij vertelt je na elke wandeling een nieuw Hersenweetje. Wist jij bijvoorbeeld dat regelmatige beweging je weerstand kan verhogen, dat bewegen helpt bij het onthaasten en dat bewegen je creativiteit verbetert?
Meer weten over Ommetjes lopen of vragen over de app?  Klik hier. Bron: Hersenstichting.

25-6-2021: De Nieuwsbrief over ouderenmishandeling van Seniorvriendelijk Roermond. Bron: gemeente Roermond.

30-5-2021: Wandelinitiatief. Misschien hebt u er ook wat moeite mee om elke dag in beweging te komen. Dan is wandelen met behulp van een  “wandelbingokaart” wellicht voor u een optie. Met deze door Team Sportservice Schagen (klik voor de website) ontwikkelde kaart kunt u in uw dagelijkse routes voldoende afwisseling brengen om het leuk te maken en te houden. Bron: Team Sportservice.nl.

Senioren die zich nu eenzamer voelen of een hulpvraag hebben kunnen dhr. Martin Koelen (KBO Roermond-ouderenadviseur) bellen: 0475331284 of een mail sturen naar amkoelen@ziggo.nl. Gebruikt u skype, dan kan het gesprek ook op die manier gevoerd worden; procedure: eerst bellen met bovenstaande telefoonnummer om de verbinding te bespreken en daarna kan via de beeldverbinding het contact tot stand komen.

23-11-2020: Initiatief. Op het Pierre Huyskensplein hebben de bewoners iets bedacht om te weten of het met alle bewoners goed gaat in deze coronatijd. Tot elf uur kun je het rood blauwe kaartje omdraaien naar “alles in orde” . Heb je het niet omgedraaid, dan wordt iemand van je familie gebeld om te gaan kijken wat er aan de hand is. Er zijn twee mensen die de taak op zich hebben genomen om iedere morgen een rondje door het huis te lopen. Zij bellen dus zelf niet aan, maar waarschuwen de familie.
Misschien een idee om op een of andere manier na te volgen?

9-5-2020: KBO-PCOB start Digibellijn
via telefoonnummer 0303400660 op maandag-, woensdag- en vrijdagmiddag van 14.00 – 16.00 uur voor digitale ondersteuning senioren door tabletcoaches.
Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen geeft het RIVM een aantal leefregels. Een gevolg hiervan is dat veel senioren op dit moment (vrijwel) geen bezoek meer ontvangen. Bovendien blijven ze zoveel mogelijk thuis. De activiteiten waaraan ze meedoen zijn afgelast. Er zijn senioren die dit met digitale middelen weten te compenseren. Ze bestellen hun boodschappen digitaal, ze beeldbellen of gebruiken WhatsApp. Om dat te kunnen moet je wel digivaardig zijn. Dat zijn veel senioren echter nog niet. Tabletcoaches van KBO-PCOB ondersteunen al enige jaren senioren die de digitale weg willen bewandelen. Omdat er geen bijeenkomsten zijn waar tabletcoaches hulp kunnen bieden, worden senioren vanaf vandaag ondersteund via de Digibellijn. Tabletcoaches die senioren helpen digivaardig te worden en te blijven, zullen via de Digibellijn vragen beantwoorden en ondersteuning bieden. Heeft u een vraag over bijvoorbeeld beeldbellen of over het gebruik van WhatsApp? Bel de Digibellijn en stel uw vraag aan een tabletcoach.

22-4-2020 Corona contactmogelijkheden voor u of een ander versus coronamaatregelen:

Speciale telefoonlijn KBO-PCOB: voor al uw vragen van ma-vrij 09.00-17.00 uur: tel.no. 0303400600.

4-3-2020: Coronavirus. Wat kunt u doen om verspreiding te voorkomen? Voor meer informatie bekijkt u de website van de Rijksoverheid: rijksoverheid.nl/coronavirus. Voor alle algemene vragen en zorgen over het coronavirus heeft de Rijksoverheid tevens een landelijk nummer geopend, publieksinformatienummer 08001351 (tussen 08:00 en 20:00 uur). Meer informatie over het coronavirus is ook te vinden op website van de GGD Limburg-Noord: www.ggdlimburgnoord.nl. De GGD Limburg-Noord is op werkdagen tussen 8.30-17.00 uur bereikbaar via het algemene informatienummer 088 11 91 200.