Nieuwsbrief 2019-3

Van alle bezorgde Nieuwsbrieven worden alleen de tekstblokken en de wijze van aanmelden voor een activiteit weergegeven.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Deze Nieuwsbrief is samengesteld door Marga Houben. Heeft u iets dat u alle leden wilt laten weten? Contact: zie bestuur.

De bezorgdatum van de Nieuwsbrief nummer 4 is 6 mei 2019. Berichten dienen uiterlijk 26 april 2019 binnen te zijn voor plaatsing. Onze eigen berichten zullen ten allen tijde voorgaan.

Themamiddag: Veiligheid in huis en in de wijk. Op dinsdagmiddag 26 februari 2019 heeft Jacques Roumen, wijkagent in Herten en Roermond-west een interactieve middag verzorgd over het thema veiligheid in en rond de woning en de taak van de wijkagent. Op het einde van de bijeenkomst vertelde hij ook nog het een en ander over de uitrusting van een politieagent en mochten enkele leden de handboeien en de wapenstok testen. Ondanks dat er maar 13 leden aanwezig waren, was het een gezellige en leerzame bijeenkomst. Als laatste bedankte de voorzitter Jacques voor zijn presentatie en enthousiasme en overhandigde hem een fles wijn.

9 april Veilig internetbankieren doe je zo! Er wordt algemene informatie verstrekt over de veiligheid van het internetbankieren. Soort bijeenkomst: een neutrale voorlichting die voor alle banken van toepassing is. Doel bijeenkomst: senioren die gebruik maken van internetbankieren bewust maken   van bedreigingen en op welke manier hiermee moet worden omgegaan. Opgave voor het deelnemen aan deze activiteit uiterlijk t/m 5 april bij een van de bestuursleden. RABO trakteert op vlaai en zorgt voor diverse presentjes.    

21 april om 11.00 uur  bij Foroxity. Film: Stan & Ollie.  Dit is het waargebeurde verhaal van ’s werelds en Hollywoods bekendste duo: Stan Laurel & Oliver Hardy. Met hun hoogtijdagen ver achter zich, plannen Stan & Ollie een laatste theatertour door het naoorlogse Engeland en Ierland. Ondanks de hoge druk en de hectische planning, maar met de steun van hun lieftallige vrouwen Lucille en Ida herontdekken ze de liefde voor het optreden en voor elkaar wanneer ze de harten van hun publiek opnieuw proberen te stelen met hun komische acts.

23 april Bezoek aan het gemeentearchief. Op 23 april a.s. bestaat de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan het Gemeentearchief van Roermond. Het bezoek is toegankelijk voor zowel rolstoellen als leden die slecht ter been zijn. U krijgt uitleg over het archief en inzage in archiefstukken. Het maximaal aantal personen is 15. Aanmelden bij Martin Koelen: contact zie bestuur. Aanmelden tot 18 april. Aanvang: 10.00 uur op Swalmerstraat 12 Roermond. Duur: plusminus 75 minuten. Rolstoelgebruiker: 09.50 uur melden bij receptie-hal Gemeentehuis Markt 31. Overige deelnemers (ook slecht te been zijnde): verzamelen tussen 09.50-10.00 uur bij receptie Swalmerstraat 12. De excursie is gratis. Let op! Er staan in het archief GEEN stoelen en VOL=VOL.

15 mei Bezoek aan het Huis van Welzijn. Op 15 mei a.s. bestaat de mogelijkheid om deel te nemen aan een excursie naar het Huis van Welzijn (Heinsbergerweg 190 Roermond). Het Huis van Welzijn biedt diensten aan zoals welzijnsopvang op locatie, welzijnszorg aan huis, individuele begeleiding, ondersteunen/ontlasten mantelzorgers en nog veel meer. Er kunnen in totaal 20 personen mee met de excursie. Ontvangst: 19.00 uur met koffie/thee en cake of vlaai. Uitleg organisatie. Rondleiding door het gebouw. Uitproberen van therapie muziekwaterbed. Bezoek kapel. Einde excursie: 20.30 uur. Aanmelden bij Martin Koelen: contact zie bestuur. Opgeven t/m 25 april. VOL=VOL.

Bericht van de Rabobank. Rabobank Roermond-Echt organiseert al 3 jaar de Rabobank Clubkas Campagne voor verenigingen en stichtingen. In 2019 verschuift de campagne waarmee we verenigingen en stichtingen ondersteunen van maart naar oktober. Op deze manier vindt de campagne landelijk bij alle Rabobanken tegelijk plaats. Rabobank Roermond-Echt draagt het lokale verenigingsleven een warm hart toe. Zij versterken de lokale samenleving en zijn van belang voor de leefbaarheid in onze regio. Ieder jaar reserveren we een deel van onze winst – het zogenaamde coöperatief dividend – speciaal voor het lokale verenigingsleven. In 2018 hebben we €175.000,-uitgekeerd, voor 2019 is dit bedrag verhoogd naar maar liefst 200.000.

Vrijwilligersorganisaties bezoeken weekmarkten. Met een kopje koffie ontvangen zij geïnteresseerden voor een praatje. Bij slecht weer gebeurt dit in de bus. Het 1ste marktbezoek vindt plaats op 3 april a.s. op de Woensdagmarkt Munsterplein Roermond. Vervolgens zal iedere week een markt bezocht worden. Afwisselend Munsterplein (woensdag) Donderberg (Vrijdag) Marktplein Roermond (Zaterdag) Voor nadere details: Zie de websites van de organisaties. Dit doen zij onder het motto: ‘Wij komen naar u toe, u ook naar ons?’. Doel is om de organisaties en hun werk bekendheid te geven en vrijwilligers te werven. De vier organisaties: De Boodschappen Plus Bus richt de aandacht op eenzaamheid. Maximina is een ontmoetingsplaats voor vrouwen die daar actief werken aan hun ontwikkeling. En ’t Paradies is een centrum voor jonge en oudere senioren met allerlei recreatieve, culturele en informatieve activiteiten. Ten slotte is het Toon Hermans Huis een inloophuis voor mensen, die met kanker worden geconfronteerd en/of in hun naaste omgeving.      

Open Dagen Kunzklup Remunj. Op 6, 7, 13, en 14 april, Paaszaterdag 20 april en Tweede Paasdag 22 april is het mogelijk om kennis te maken met een grote variatie aan creatieve uitingen van Kunzklup Remunj bij Galerie Het Achterhuis van 13-17 uur. Tijdens de Open Dagen zal een van de leden, Jos Erdkamp, spannende verhalen voorlezen uit recent eigen werk op 6, 14 en 22 april van 15 – 16 uur.

Busdagtocht op dinsdag 4 juni 2019 naar Wittem en Valkenburg. Opstappen ’s morgens om 9.00 uur bij de Donderie in de bus van het touringcarbedrijf Heijthuijsen. Maximaal 50 personen. Vol = Vol. Deelname op volgorde ontvangst:: Opgave en betaling voor leden en leden + partners (niet lid) uiterlijk 17 mei. Andere introducees kunnen zich pas vanaf 18 mei opgeven en betaling dient 24 mei binnen te zijn. We worden rond 10:00 uur bij het klooster in Wittem verwacht, waar we eerst koffie/thee krijgen. Dan volgt er een rondleiding met een gids door een gedeelte van het klooster, zoals de bibliotheek, de 4 kapellen en kerken en de kloostertuin. Voor mensen, die slecht ter been zijn, staan er in diverse ruimtes stoelen, waardoor ze zittend de rondleiding kunnen volgen. Daarna volgt in de refter een kloosterlunch in de vorm van een buffet. Ook mensen in rolstoelen kunnen deelnemen.  Na de lunch vertrekt de bus naar Margraten naar de Amerikaanse begraafplaats. Geïnteresseerden kunnen ook hier gebruik maken van een gratis rondleiding met gids. Daarna gaan we langs een mooie route naar Valkenburg, waar nog enige vrije tijd ingevuld kan worden. Dan vertrekt de bus weer naar Roermond, waar de deelnemers getrakteerd worden op frites met een kroket of frikandel en een consumptie in de Donderie.          

Inschrijfformulier voor busdagtocht op dinsdag 4 juni 2019 naar Wittem, Margraten, Valkenburg en de Donderie

* Lidnummer: …………….. Naam en voornaam lid: …………………………………………………………………….

* Lidnummer: …………….. Naam en voornaam lid: …………………………………………………………………….       

* Naam en voornaam partner (niet lid) en introducé: ………………………………………………………. (nodig voor reisverzekering)*

Adres ……………………………………                  Telefoonnummer …………………… 

O:  KBO-leden betalen € 33,00 p.p.     O:  Partners (niet lid) van leden en introducées  betalen € 43,00 p.p.

Opgave en betaling: Betaling: NL 65 RABO 0136979084 t.n.v. KBO Limburg afd. ROERMOND. Opgave: penningmeester J. Derckx, Elmpterweg 52, 6042 KL  Roermond: contact zie bestuur. Bij annulering vanaf 25 mei 2019 worden extra kosten van reeds gemaakte afspraken in rekening gebracht en dat wordt in mindering gebracht op het reeds betaalde bedrag. Bij annulering t/m 24 mei worden alleen 1.50 euro administratiekosten in mindering gebracht.