Nieuwsbrief 2019-9

Van alle bezorgde Nieuwsbrieven worden alleen de tekstblokken en de wijze van aanmelden voor een activiteit weergegeven.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Deze Nieuwsbrief is samengesteld door Jos Derckx. Heeft u iets dat u alle leden wilt laten weten, stuur dan een email naar: jhj.derckx@gmail.com. Telefoonnummer 0475327007. De bezorgdatum van de volgende Nieuwsbrief nr. 10 is 9 december 2019. Berichten dienen uiterlijk 25 november 2019 binnen te zijn voor plaatsing. Onze eigen berichten zullen ten allen tijde voorgaan. Op de website www.kboroermond.nl wordt ook tussentijds actuele informatie voor u verstrekt, bezoek loont.

Foroxity KBO Filmclub

Fisherman’s Friends  Zondag 17 november 2019 om 11:00 uur.
Fisherman’s Friends is een hartverwarmende film gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een groep vissers uit Cornwall die met hun zeemansliederen onverwacht de hitlijsten van Engeland bestormt. Als de bijdehantere Danny, een muziekproducent uit Londen, met zijn collega’s in Port Isaac is voor een vrijgezellenfeest, ziet hij de Fisherman’s Friends op de kade zingen en wordt hij gegrepen door hun optreden. Met Tuppence Middleton, Daniel Mays en James Purefoy.

Judy  Zondag 15 december 2019 om 11:00 uur.
Renee Zellweger is de legendarische Judy Garland in de gelijknamige speelfilm Judy. Nadat haar carrière in Amerika op een laag pitje is komen te staan, reist Judy in 1968 af naar Londen voor een reeks uitverkochte theatershows. Hiermee hoopt ze genoeg geld te verdienen om een stabiel leven te kunnen creëren voor haar kinderen die in Amerika zijn achtergebleven. Ondersteund door de bekende liedjes, waaronder ‘Somewhere Over the Rainbow’, vertolkt Renee op indrukwekkende wijze de rol van deze grootheid en laat zien hoe fragiel en kwetsbaar Judy Garland heeft geleefd. Met Renée Zellweger, Jessie Buckley en Rufus Sewell.

Het is voor alle KBO-leden belangrijk om een KBO-pasje te hebben. Bij kortingsacties of entree wordt hier om gevraagd. Pasje kwijt, s.v.p. melden bij Martin Koelen. Telefoon 0475331284.

Verslag: de informatiemiddag ´Natuur in Midden Limburg´ ging met name over de flora en fauna in het Mijnweggebied en omgeving. Dhr. Coen Thevissen bracht 2 uur lang, incl. een koffiepauze, een boeiend verhaal over de historie en het heden van dit gebied. Hij toonde erg mooie foto’s van de diverse grote en kleine dieren die daar voorkomen. Van rood- en zwartwild, koolmees en koolwitje tot ijsvogel, alles kwam in woord en beeld. Na afloop gingen de 15 deelnemers tevreden naar huis. Coen, bedankt.

Verslag: ‘Verkeersvoorlichting senioren’ door Autorijschool WILMA.
Op dinsdag 29 oktober 2019 van 14.00 tot 16.00 uur vond in de Donderie een verkeersvoorlichting voor senioren plaats over nieuwe verkeersregels en het verlengen van het rijbewijs voor 75+ers. Besproken werden met name opfrissing verkeersregels – wijzigingen RVV – verschillen NL/D/B – vernieuwen rijbewijs en afleiding in verkeer. Ook was er tijd voor interactie, discussie en een kop koffie. Toegang voor deze voorlichting was gratis, ook niet-leden waren welkom. Het was voor de >50 deelnemers een interessante en informatieve middag welke uitstekend werd gepresenteerd. Frank, bedankt.

Rabo ClubSupport 2019. Het ons toekomende bedrag is €  461,59. Alle 67 stemmen, bedankt voor uw stem en inzet. Dankzij jullie kunnen wij dit bedrag weer mede voor jullie inzetten bij activiteiten.

De commissie Attenties vraagt uw aandacht. Zijn er bij u of uw familieleden speciale gebeurtenissen als verjaardagen, jubilea maar ook minder leuke zaken als ziekte of overlijden: wij delen graag lief en leed met onze leden en bezorgen u een blijk van deelneming in de vorm van een kaart of bloemetje. Heeft u nieuws over u of een ander lid. Laat het ons weten via een van de bestuursleden.

Bijeenkomst ‘Hersenz’. Dinsdag 19 november van 14.00 tot 16.00 uur in de Donderie.
Thema is o.a. niet-aangeboren hersenletsel, wat is dat? Wat houdt het in, waardoor ontstaat het, en hoe kan ik er mee omgaan? Deze en andere vragen zal drs. Nicole Sillekens van SGL/Hersenz ons beantwoorden tijdens de lezing. Toegang is gratis.

Herhaling: Tijdens ‘senioren in ’t groen’ werden we aangesproken door de seniorenvereniging Boukoul of er bij ons leden zijn die interesse hebben om het spel ‘koersbal’ te spelen of te leren spelen. Interesse om mee te spelen op een woensdagmiddag in De Kamp in Boukoul, meld je aan en bel 0475327007 (Jos Derckx).

Bericht van het bestuur: Informatiebrochure van 4-11-2019
KBO Roermond: Martin Koelen – voorzitter.
Volgens de ledenlijst hebben ongeveer 80 leden geen internet. Deze leden krijgen op 4 november 2019 op het huisadres een nieuwe ‘Informatiebrochure – gedateerd 4-11-2019’ bezorgd die qua tekst is afgeleid van de informatie die is te lezen op de website van KBO Roermond. Leden met internet kunnen dus vanaf 4 november 2019 alle relevante informatie vinden op www.kboroermond.nl. Indien u geen papieren uitgave heeft ontvangen én geen internetverbinding heeft of dit niet meer gebruikt, kunt u telefonisch contact opnemen met de ledenadministratie: 0475331284. U krijgt dan bij de eerstvolgende bezorging van Magazine en Nieuwsbrief deze ‘informatiebrochure’ op uw huisadres bezorgd. Indien u de nieuwe ‘Informatiebrochure gedateerd 4-11-2019’ wél heeft ontvangen en wél over internet beschikt verzoeken we om eveneens contact op te nemen en uw email door te geven. De ‘Informatiebrochure van 1-9-2018’ komt te vervallen. Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u bellen met de ledenadministratie: 0475331284.

De contributienota 2020 komt samen met deze Nieuwsbrief, alleen voor leden zonder emailadres.
Zoals aangekondigd in de Algemene Ledenvergadering 2019 zal de contributie voor 2020 (net als in 2019) in een eerder stadium geïnd gaan worden, omdat wij einde januari 2020 reeds de nota van KBO Limburg moeten voldoen.
De contributie 2020 zal net als vorig jaar €  25,00 bedragen per lid, voor de andere inwonende op hetzelfde adres in 2020 een bedrag van €  20,00 voor het hele jaar. Deze korting bepaalt de ALV per jaar.
Nieuwe leden betalen bij aanmelden t/m 30 juni 2020 €  25,00, na 1 juli 2020 is het bedrag  €  18,50.
Bij het maken en per email verzenden van de contributienota is bij diverse leden iets fout gegaan door allerlei technische toestanden, zowel bij KBO als bij ons. Het bestuur excuseert zich voor het ongemak. Heeft u na 10 november nog geen nota ontvangen, bel svp de penningmeester.
Bij het verzenden per email bleek van enkele leden het ons bekende emailadres niet meer te kloppen, gelieve elke wijziging van (email)adres of telefoonnummer direct door te geven bij de ledenadministratie.

Het Kerstdiner komt er alweer aan en de plannen zijn volop in voorbereiding om ons allen opnieuw extra te verwennen, ook dit jaar zal het Kerstbuffet weer verzorgd worden door slagerij en cateraar G. Cox uit Maasniel.

Aanmelden kan door het invullen van het inschrijfformulier op de papieren nieuwsbrief en dit op te sturen vóór 26 november 2019 naar
Jos Derckx, p/a penningmeester KBO ROERMOND , Elmpterweg 52, 6043 KL  Roermond.
Per e-mail aanmelden kan ook via: kbopenn@gmail.nl  of per telefoon nr.  0475327007. Betaal tijdig.